De Zuid-Koreaanse tak van cryptocurrency exchange OKEx stopt met het ondersteunen van vijf op privacy-gerichte cryptocurrencies, waaronder monero (XMR). Volgens het bedrijf zijn de nieuwe richtlijnen van de Financial Action Task Force (FATF) de reden voor de verwijdering. Dit maakte OKEx bekend in een onlangs verschenen aankondiging.

De cryptocurrencies die OKEx niet langer aanbiedt, zijn monero (XMR), dash (DASH), zcash (ZEC), super bitcoin (SBTC) en horizen (ZEN). Klanten kunnen tot 10 oktober met deze cryptocurrencies handelen. Vanaf 10 december zal opnemen en storten van de cryptocurrencies niet meer mogelijk zijn. Het is momenteel onduidelijk of het nieuws alleen OKEx Korea of ​​het wereldwijde platform van het bedrijf betreft.

Volgens de nieuwe FATF-richtlijnen, die afgelopen zomer zijn geïmplementeerd, zijn serviceproviders zoals OKEx verplicht informatie zoals de naam van de afzender, het rekeningnummer, de locatie en de naam van de ontvanger op te slaan. OKEx Korea geeft aan dat de vijf genoemde cryptocurrencies deze richtlijnen “overtreden”, aangezien geen van deze gegevens kan worden geregistreerd wanneer een klant deze cryptocurrencies gebruikt. 

De nieuwe FATF-richtlijnen zijn de afgelopen maanden het onderwerp van veel kritiek geweest, omdat ze de privacy van cryptocurrency-gebruikers negatief zouden beïnvloeden. Ondanks de kritiek nemen meerdere toezichthouders de richtlijnen van de FATF over. Daardoor zijn er naast OKEx nog meer exchanges die privacy-cryptocurrencies gaan verwijderen of dit al hebben gedaan..