De koers van monero (XMR) is sinds het begin van het nieuwe jaar flink gestegen nadat het half december 2019 de bodem van de recente neerwaartse beweging gevonden lijkt te hebben. Onlangs stuitte XMR echter op een weerstandszone met als gevolg dat de koers weer wat aan het dalen is.

Sinds 23 juni 2019 zat monero in een overduidelijke bear-markt. Vanaf zijn hoogtepunt van $121 op cryptocurrency exchange Bitfinex daalde XMR terug tot ongeveer $45. Een flinke afname dus, echter lijkt bij $45 een support te zijn gevonden.

Vanaf dat prijsniveau kon monero namelijk flink stijgen. Op 2 januari waren er op de dagelijkse grafiek twee bullish signalen te zien op de Relative Strength Index (RSI) en Moving Average Convergence Divergence (MACD). Zo steeg de RSI door de 50 waarmee het bullish-gebied werd betreden. De MACD vormde daarnaast een bull cross

Dit zorgde voor een flinke toename van het handelsvolume of Bitfinex. De bulls konden de XMR koers daardoor vanaf de support bij $45 naar een high van $71,80 drukken. Bij de $70 ligt echter sterke weerstand. In het verleden had de koers hier vaker moeite. Daarnaast bevindt de 200-dagen Moving Average (MA) zich hier ook, wat voor extra weerstand kan zorgen. 

Het lijkt er op dit moment op dat de XMR koers mogelijk een periode van consolidatie of dalingen ingaat. Zo heeft de MACD op de dagelijkse grafiek nu een bear cross gevormd. De RSI daalt daarnaast en nadert de 50. 

De weerstand bij de $70 is dus op dit moment het belangrijkste prijsniveau. Hier bevindt zich naast de 200-dagen MA ook de 50-weken MA. De MACD op de wekelijkse grafiek toont echter een bull cross terwijl de RSI vlak onder de 50 staat. Een doorbraak door de $70 is cruciaal voordat de XMR verder kan stijgen.