De monero (XMR) koers zat vorige maand een aantal dagen in een dip maar kon al vrij snel weer flink stijgen. Hiermee kon het een nieuwe yearly high neerzetten. Op het moment van schrijven is de prijs van monero $73,24 op cryptocurrency-exchange Bitfinex.

Tijdens de vorige update handelde monero in de buurt van de $65. De $70 was hierbij het belangrijkste obstakel voor de bulls. Na een korte pullback naar de support bij $58 zette de XMR-koers de stijging op 26 januari weer in. Dit keer kon de $70 wel gebroken worden.

Na het doorbreken van de $70 ging het snel. XMR kon een nieuw jaarlijks hoogtepunt neerzetten van $96,85! Kortom, XMR-houders die begin 2020 wat XMR kochten hebben een mooie winst kunnen genereren.

De weerstand bij $100 bleek echter zoals verwacht sterk. Bovendien was de markt op de dagelijkse grafiek overbought geraakt waarmee dalingen aannemelijker werden. XMR begon te dalen en vond aanvankelijk nog even steun bij $75, maar zakte daar uiteindelijk ook doorheen. Op dit moment handelt XMR bij de $73 waar ook de 50-dagen Moving Average (MA) zich bevindt.

Op de dagelijkse grafiek is de Relative Strength Index (RSI) door de 50 gezakt en toont de Moving Average Convergence Divergence (MACD) een versnellend neerwaarts momentum. Ook op de wekelijkse grafiek is de situatie niet bullish. De RSI nadert op dit tijdsframe de 50 en de MACD staat op het punt een bear cross te vormen mocht de XMR-koers verder terug zakken.

Voor nu is de $70 het belangrijkste prijsniveau voor monero. Hier vond de koers voorheen namelijk al meerdere keren steun en weerstand. Mocht XMR hier doorheen zakken dan kan de koers versnellen richting de volgende support-zone bij $65, waar ook de 200-dagen MA zich bevindt.